vrijdag 10 augustus 2018

Applicaties kopen of maken?

Vaak begin je met vanuit een werkbehoefte een tooltje te bouwen om snel en eenvoudig iets te hebben wat niet direct op de markt verkrijgbaar is.
Zo begon ik in excel met het bijhouden van mijn projecturen en declaraties, dit om makkelijk optellingen per maand/jaar te maken en voor facturatie en omzetbepaling. Een paar formules en macros en hup je hebt een mooie excel met per tabblad een maandoverzicht en met was macros en formules een overzicht per projectdelen.

Maar al snel wil je toch meer ..en ga je kijken op internet naar een applicatie die aan al je wensen voldoet. Het blijkt vaak dat deze spaarzaam aanwezig zijn , maar toch niet geheel aan je verwachtingen voldoen of zodanig duur zijn dat je besluit toch weer zelf aan de gang te gaan.

Het bleek al snel dat dat excel niet voldoet aan mijn eisen. Dus ben ik begonnen in office/access om over meerder jaren mijn financiĆ«le (inclusief facturen) en projectgegevens op te slaan. Ondertussen had ik mijn applicatie Profi genoemd, vanwege de projecten en financiĆ«le informatie die het bevat.
Nu sla ik er naast allerlei bedrijf- en projectgegevens ook andere gegevens op zoals opdrachtgeversinformatie, medewerkers, belasting informatie, rittenregistratie....


Profi applicatie
Ook voer ik de uren per project in op via internet (SharePoint 365) en zit dit gekoppeld aan de applicatie.

Al met al vind ik het handig om het geheel zelf ontworpen te hebben naar eigen inzicht, daar ik zelf een intensieve gebruiker ook ben.


Wellicht kan deze applicatie ook voor andere ZZP-ers en kleine bedrijven een uitkomst bieden, die in de markt niet kunnen vinden wat aansluit bij hun wensen.

Wil je mijn gratis projecten-excel, die ik een aantal jaar zelf hebt gebruikt? Dan kan je deze downloaden via mijn site: Peter@Pepro.nl/Service. Wie weet kan je hier al mee uit de voeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten